in

Представники НПУ взяли участь в міжнародній науково-практичній конференції щодо приватно-правових відносин

18 жовтня 2024 року Перший віце-президент НПУ, к.ю.н. Олена Кирилюк та приватний нотаріус, к.ю.н. Дмитро Кирилюк взяли участь в Міжнародній науково-практичній конференції «Розвиток приватно-правових відносин на шляху до європейської інтеграції» (Матвєєвські цивілістичні читання), яка проводилася Кафедрою цивільного права Навчально-наукового інституту права Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Учасниками конференції стали видатні вітчизняні та іноземні цивілісти.

Олена Кирилюк виступила з доповіддю на тему «Деякі проблемні аспекти реалізації права на компенсацію за знищене житло, спричинене збройною агресією рф». В ході свого виступу зупинилася на проблемних аспектах спадкування прав на компенсації, проаналізувала й порівняла правову природу житлових сертифікатів і цінних паперів та зауважила, що спадкуванню підлягає право на компенсацію.

За результатом аналізу законодавства та наукового дослідження Олена Кирилюк зробила висновки щодо необхідності внесення змін до діючого законодавства для врегулювання можливості спадкування права на компенсацію у випадку державної реєстрації припинення права власності на знищене майно за життя спадкодавцем, необхідності врегулювання питання реалізації прав на компенсацію тим з подружжя, хто пережив померлого отримувача компенсації, та інші проблемні питання теорії та практики.

За результатом наукового дослідження Оленою Кирилюк буде запропонована концепція відповідних змін до законодавства.

Дмитро Кирилюк виступив з темою «Спеціальні економічні санкції та інші обмежувальні заходи як інструмент міжнародно-політичного впливу: між м’якою та жорсткою силою». Доповідач звернув на факт, що санкції стали перманентним явищем в економічному житті України, що істотно впливає на цивільний оборот в його динаміці та статиці. Декларативна і невизначена санкційна політика держави призводить до гальмування такого обороту, і як наслідок – до падіння економічного потенціалу. Санкційна політика має бути виваженою, ґрунтуватися на наукових розробках в сфері права. Практична реалізація санкційної політики має ґрунтуватися не на абстракціях, а на впровадженні системи реєстрації санкційних обмежень у вже діючих реєстрах за аналогією з обтяженнями. Відповідні санкційні обмеження мають реєструватися в тому числі і в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

За результатами наукового дослідження Дмитром Кирилюком буде запропонована концепція пакету змін до законодавства.

Джерело:

https://npu.ua/news/conf-knu/

Рейтинг публікації

Written by Vasyl

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

В Україні зросла кількість вакансій: у яких сферах найбільше

Тетяна Рачкова взяла участь у заходах РНЄС щодо цифрової спадщини та Європейської нотаріальної мережі