in

Українцям дадуть 900 гривень на придбання книг

Уже цього року українці, яким, починаючи з 1 січня 2024 року виповнилось 18 років, зможуть отримати 908 грн на купівлю паперових, електронних та аудіокниг. Про це повідомила заступниця голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Євгенія Кравчук.

Отримати сертифікат на купівлю книжок можна буде в застосунку “Дія”. Виручені гроші підуть на підтримку українських видавництв. Відповідний законопроєкт підписав президент Володимир Зеленський.

“Так, виділені гроші з рахунків нашої читаючої молоді перейдуть на підтримку українських видавців. Як-то кажуть, всім буде щастя: і юні українці отримають книжки українською мовою за власним вибором, і видавництва за попередніми підрахунками зможуть за ці гроші видати додатково 1,5–2 млн примірників”, — сказала Кравчук.

Вона додала, що після уточнень в законі запрацюють субсидії для відшкодування оренди для приміщень книгарень. У новому законі є список документів, які дають змогу отримати субсидії (тепер можна буде подавати належно завірені копії), зазначено строки розгляду заяв (10 днів) та оприлюднення результатів (5 днів).

Кравчук запевнила, що всі виплати вже передбачені в бюджеті й додаткових витрат не буде.

Джерело

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Поїзд вже не зупинити: президент Сербії прогнозує світову катастрофу через війну в Україні

Захист України є справою всього Українського народу (ст. 17 Конституції України)