in , ,

У «Дії» запрошують до тестування нових цифрових версій актів цивільного стану

Міністерство цифрової трансформації розширює перелік цифрових документів у «Дії» і запрошує українців долучитися до бета-тестування низки електронних актових записів.

Про це повідомила пресслужба міністерства у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Розширюємо перелік цифрових документів у застосунку. Вже скоро свідоцтва про народження, одруження, розлучення та зміну імені будуть завжди у вашому смартфоні — у «Дії». Більше не доведеться шукати оригінали, коли працевлаштовуєтесь, підтверджуєте зміну прізвища або забираєте посилку дружини з Укрпошти», – йдеться у повідомленні.

Зазначені документи будуть підтягуватися автоматично, якщо про них є інформація в Державному реєстрі актів цивільного стану громадян.

Свідоцтво про народження дитини будь-якого віку підтягуватиметься автоматично за податковим номером. Достатньо буде авторизуватися у застосунку — і воно з’явиться в переліку документів. Це особливо актуально батькам, які змінювали особисті дані після народження дитини.

У пресслужбі міністерства додали, що оновлені документи також будуть доступні для батьків дорослих дітей, старших за 18 років. А ще для батьків-усиновлювачів та батьків, які змінили прізвище. Наприклад, якщо мама змінила прізвище після отримання свідоцтва.

У Мінцифри запрошують українців, які досягли віку 14 років та мають верифікований податковий номер, долучитися до бета-тестування нових сервісів за посиланням.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

У найближчі 6-8 тижнів ситуація з дефіцитом електроенергії буде критичною, – YASNO

Радники запропонували Трампу план припинення війни в Україні, – ЗМІ розкрили деталі