in

Повені в Європі: синоптик оцінила ризик паводків в Україні

Масштабні повені, які охопили кілька країн Центральної Європи, поки що не становлять загрози для України. Негода, яка вразила Чехію, Словаччину, Румунію, Польщу та Австрію, спричинена тривалими сильними опадами через стаціонарний циклон середземноморського походження.

Про це повідомила народний синоптик Наталія Діденко у своєму прогнозі.

Вона зазначила, що циклон, який зупинився над центральною частиною Європи, призвів до катастрофічних наслідків, включаючи людські жертви. Однак, Україна буде поза зоною цього природного лиха. На відміну від затоплених регіонів Європи, в Україні найближчими днями пануватиме суха антициклональна погода. 17 вересня у більшості областей прогнозується відсутність опадів, тепло і сухо. Лише на крайньому заході та подекуди на півдні можливі локальні дощі, іноді з грозами.

Температура повітря в більшості областей коливатиметься в межах +23…+28 градусів. У Києві очікується +25…+26 градусів. У Закарпатті та в районі Карпат буде трохи прохолодніше: +17…+21 градус.

Східний вітер залишатиметься поривчастим, а на Лівобережжі України можливе його посилення до штормового. У Києві вітер дещо вщухне до середини дня. 18 вересня на заході та півдні країни можливі місцеві опади, але загалом суха погода переважатиме в інших регіонах. Температурні показники суттєво не зміняться.

Діденко також підкреслила, що загрози повеней в Україні немає. Хоча суха погода може призвести до пересушення ґрунту, це значно краще, ніж руйнівні паводки, які наразі спостерігаються в центральній Європі.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Судді Мексики страйкують проти найрадикальнішої судової реформи у світі

Данія профінансувала виробництво 18 САУ «Богдана» для Сил оборони