in

Данія профінансувала виробництво 18 САУ «Богдана» для Сил оборони

Збройні сили України отримали 18 самохідних гаубиць «Богдана» українського виробництва, фінансування яких здійснила Данія.

Цю інформацію оприлюднило Міністерство оборони України.

Усі замовлені артилерійські системи були передані українським військовим через два місяці після укладення фінансової угоди.

Данія стала першою державою, що інвестувала в розвиток українського оборонного сектору. «Данська модель» фінансування продемонструвала свою ефективність у зміцненні оборонних можливостей Збройних Сил України.

«Ми вдячні нашим данським партнерам за незмінну підтримку та лідерство. Це чудовий приклад для наших партнерів підтримувати українську оборонну промисловість», — підкреслили в МОУ.

Раніше у Києві пройшла зустріч заступника Міністра оборони України Дмитра Кліменкова з міністром оборони Данії Троельсом Лундом Поульсеном та директоркою департаменту з питань миру, безпеки і оборони Європейської служби зовнішньої діяльності Бенедіктою Фон Зехерр-Тосс.

На цій зустрічі обговорювалися нові перспективи для розвитку оборонної промисловості України та наступні кроки для посилення обороноздатності країни в умовах війни.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Повені в Європі: синоптик оцінила ризик паводків в Україні

Глава Міноборони Нідерландів дав невтішний прогноз щодо закінчення війни в Україні