in

ВАКС застосував санкцію до російських бізнесменів та стягнув у дохід держави активи їхніх компаній

20 вересня, колегія суддів Вищого антикорупційного суду задовольнила позовну заяву Міністерства юстиції України до російського бізнесмена та двох його бізнес-партнерів, та застосувала до них санкцію, передбачену пунктом 1-1 ч. 1 ст. 4 Закону України «Про санкції».

ВАКС ухвалив рішення стягнути у дохід держави активи щодо яких вказані особи опосередковано можуть вчиняти дії, тотожні за змістом здійсненню права розпорядження, а саме 9 часток статутного капіталу різних підприємств.

Апеляційна скарга на рішення Вищого антикорупційного суду може бути подана учасником справи та/або його представником до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду упродовж п’яти днів з дня проголошення рішення суду.

Джерело:

https://hcac.court.gov.ua/hcac/pres-centr/news/1670792/

Рейтинг публікації

Written by Vasyl

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Комітет з питань прав людини рекомендує Верховній Раді прийняти в цілому законопроект про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією Російської Федерації проти України, та невідкладні проміжні репарації

Керівництво та члени Комісії взяли участь у круглому столі «Привабливість суддівської кар’єри: європейський та український виміри»