in

Україна та Ірландія обговорили прогрес євроінтеграції України

17 жовтня 2024 року заступник Міністра юстиції України з питань європейської інтеграції Людмила Сугак зустрілась із новопризначеним директором Політичного департаменту Міністерства закордонних справ Ірландії Джерардом Кіуном, заступником директора Європейського департаменту сусідства та партнерства Джоном Делвіном та європейським кореспондентом Міністерства закордонних справ Ірландії Аланом Фарреллі.

Від Посольства Ірландії в Україні участь у заході взяли Надзвичайний та Повноважний Посол Ірландії в Україні Джонатан Конлон та другий секретар Посольства Алекс Редмонд.

Також, участь у зустрічі взяв Генеральний директор Урядового Офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції Олександр Ільков.

Зустріч була спрямована на обговорення поточного стану процесу вступу України до Європейського Союзу і те, як Ірландія може продовжувати надавати підтримку в цьому питанні.

Ірландська сторона висловила всебічну підтримку Україні в її прагненні стати часиною європейської спільноти.

Зокрема, Джонатан Конлон наголосив, що Ірландія підтримувала і продовжить підтримувати Україну як у боротьбі проти російської агресії, так і на євроінтеграційному шляху, підкресливши, що Україна заслуговує на місце за європейським столом. Джерард Кіун зазначив, що Ірландія уважно спостерігає за успіхами України в процесі інтеграції до ЄС.

Зі свого боку Людмила Сугак окреслила важливі кроки, яких вже вдалося досягти Україні у процесі європейської інтеграції: «У вересні ми успішно провели двосторонню сесію Україна-ЄС в рамках переговорного Розділу 23 «Судова влада та основоположні права», а 10 жовтня відбулася двостороння зустріч щодо переговорного розділу «Функціонування демократичних інституцій». Хочу зазначити, що ми досягли значного успіху в процесі переговорів та отримали позитивний зворотній зв’язок від Європейської комісії щодо представлених презентацій та письмових матеріалів. Наступного тижня ми проведемо чергову двосторонню зустріч щодо переговорного розділу 24 «Юстиція, свобода та безпека».

Заступник Міністра юстиції України також зазначила, що в рамках інтеграційних процесів Міністерство юстиції України розпочало розробку двох Дорожніх карт: «Ми вже розпочали підготовку Дорожньої карти за сферою «Верховенство права», яка змістовно охоплює питання переговорних розділів 23 та 24, а також Дорожньої карти за сферою «Функціонування демократичних інституцій». Протягом серпня-жовтня ми зібрали змістовні пропозиції до Дорожніх карт від залучених органів державної влади та маємо завершити перші проєкти цих документів до кінця листопада цього року.

Наприкінці Людмила Сугак зазначила, що офіційний скринінг законодавства є лише початком переговорного процесу та запевнила, що Міністерство юстиції України зробить все можливе для ефективного та оперативного завершення розробки Дорожніх карт, їх виконання, а також приведення законодавства України у повну відповідність актам права та стандартам ЄС з метою набуття Україною повноцінного членства.

Джерело:

https://minjust.gov.ua/news/ministry/ukraina-ta-irlandiya-obgovorili-progres-evrointegratsii-ukraini

Рейтинг публікації

Written by Vasyl

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Особливості договору управління майном

Визначення походження дитини, батьки якої не перебувають у шлюбі