in

Зеленський підписав закон про вдосконалення процедури банкрутства

Президент Володимир Зеленський підписав закон щодо вдосконалення процедури банкрутства та наближення її до європейських стандартів. В тому числі запровадження превентивної реструктуризації. Про це УНН повідомляє із посиланням на картку документа №10143.

Закон має назву “Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства та інших законодавчих актів України щодо імплементації Директиви Європейського парламенту та Ради Європейського Союзу 2019/1023 та запровадження процедур превентивної реструктуризації”.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, однією з цілей впровадження Директиви ЄС 2019/1023 є уніфікація відповідного законодавства країн-членів ЄС задля запровадження єдиних правил проведення превентивної реструктуризації на всій території ЄС, що вимагає від України, як кандидата на членство в ЄС здійснення належної та якісної імплементації Директиви ЄС 2019/1023 в національне законодавство України.

Закон набирає чинності та вводиться в дію через три місяці з дня його опублікування, крім положень про превентивну реструктуризацію, які вводяться в дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Законом

Заступник Голови Комітету з питань економічного розвитку Олексій Мовчан раніше повідомляв, що законопроєктом №10143 буде запроваджено інститут превентивної реструктуризації.

“А це означає, що Україна, як і країни ЄС, матиме інструмент запобігання неплатоспроможності для бізнесу”, – заявляв Мовчан.

Основні положення законопроєкту саме:

  • користь нової процедури для бізнесу;
  • відмінність превентивної реструктуризації від досудової санації;
  • дію мораторію;
  • виконавче провадження;
  • адміністрування процесу;
  • виявлення ранніх ознак неплатоспроможності;
  • порядок голосування, вплив зацікавлених осіб на процедуру.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

У ТЦК поскаржилися на проблеми, які виникають при надсиланні повісток поштою

Прокурори – немічні люди… або здоров’я та влада.