in

Мін’юст запустив онлайн-проект безоплатної правової допомоги

Міністерство юстиції запустило онлайн-проект «Я маю право!», який пояснює українцям, як захищати свої громадянські права. Портал розміщено на сайті Мін’юсту.

«Наша мета — підвищити юридичну грамотність українців та сформувати нову правову культуру в суспільстві. Це — масштабна реформа правової свідомості, яка забезпечить сталий розвиток України як сучасної демократичної держави. Ми не лише інформуємо громадян про їхні права, а й навчаємо їх, як ці права захищати. Також даємо чіткі та зрозумілі поради, як діяти, коли твої права порушують, і встановлюємо рівність перед законом для кожного українця», — заявляють у Мін’юсті.

Одним із ключових елементів проекту, переконаний міністр юстиції, є надання громадянам безоплатної правової допомоги. «За 3 роки ми створили одну з найкращих систем надання безоплатної правової допомоги. Цього року зроблено наступний крок – дали старт проекту «Я маю право!», в рамках якого доносимо українцям інформацію про їхні права та вчимо ці права захищати. Запуск сайту проекту — важлива подія, адже відтепер кожен зможе скористатися порталом та отримати необхідну інформацію щодо захисту своїх прав у різних життєвих ситуаціях», — сказав міністр юстиції Павло Петренко.

На сайті можна дізнатися актуальну інформацію та новини про проект, а також дізнатися, куди звертатися у випадку порушення прав. У Мін’юсті обіцяють, що на сайті регулярно з’являтимуться нові матеріали.

Джерело: Мін’юст

Рейтинг публікації

Written by admin

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

День юриста столичні правники відсвяткували в мерії

Чому державі необхідний final sale?