in

Рада звільнила двох суддів КСУ

Верховна Рада звільнила двох суддів Конституційного суду – Петра Стецюка та Олександра Пасенюка.

«Звільнити Пасенюка Олександра Михайловича з посади судді Конституційного Суду України у зв’язку з досягненням шістдесяти п’яти років», – сказано в тексті постанови.

Разом із тим під час виступу в Раді народний депутат Єгор Соболєв («Самопоміч») нагадав, що Рада вже звільняла Пасенюка за порушення присяги, «за те, що він дав Януковичу диктаторські повноваження», однак тоді він домігся поновлення, тож тепер отримає всі привілеї судді та виплати.

Соболєв зазначив, що слід було запитати Генпрокурора Юрія Луценка про розслідування проти суддів КСУ. Щодо Н. Стецюка, то він сам написав заяву про відставку, оскільки строк його повноважень спливає.

Верховна Рада також звільнила групу суддів, більшість із яких самі подали заяви про відставку з посад.

Зокрема постано вою № 4697-1 парламент звільнив суддю ВАСУ Ігоря Темкіжева та суддів Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ Олексія Касьяна, Тетяну Дербенцеву, Миколу Наумчука, Павла Гвоздика, Вячеслава Амеліна й Володимира Мартинюка.

Рейтинг публікації

Written by admin

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Законопроект про обшуки: постріл мимо

Висновки Верховного Суду України, викладені в постановах, ухвалених за результатами розгляду заяв про перегляд судового рішення з підстав, передбачених пунктами 1, 2 ч. 1 ст. 355 ЦПК України, за І півріччя 2015 р.