in

ФОП першої групи звільнили від єдиного податку до травня 2021 року.

ФОП першої групи звільнили від єдиного податку до травня 2021 року.
Однак звільнення не застосовується в разі порушення такими ФОП умов застосування першої групи платників єдиного податку

В Україні фізичні особи-підприємці першої групи за грудень 2020 року та січень – травень 2021 року позбавлені від сплати єдиного податку.

Однак звільнення не застосовується в разі порушення такими ФОП умов застосування першої групи платників єдиного податку, повідомляє прес-центр Державної податкової служби.

“У зазначених періодах податкові органи не будуть здійснювати нарахування єдиного податку для зареєстрованих фізичних осіб-підприємців – платників єдиного податку першої групи”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до Податкового кодексу, перша група – це ФОП, які не використовують працю найманих осіб, здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торговельних місць на ринках та / або провадять господарську діяльність з надання побутових послуг населенню і обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1 млн грн. Єдиний податок для них складає 5% від доходів.

Відомо також, що для фізосіб-підприємців з 1 січня 2021 року скасовується обов’язковість ведення паперової книги обліку доходів. Реєстрація книги в контролюючих органах також скасовується.

Раніше Державна податкова служба оприлюднила нові небюджетні рахунки 3556 для сплати єдиного соціального внеску (ЄСВ).

Нові рахунки для сплати ЄСВ також вступають в силу з 1 січня 2021 року.

Як відомо, Пенсійний фонд 22 грудня 2020 року розпочав фінансування виплат одноразової матеріальної допомоги у розмірі 8000 грн.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

ВАКС виправдав військового квартирмейстера

Про заборону реєстрації потужності з виробництва та/або обігу харчових продуктів у житловому приміщенні