in

Експерти ОБСЄ підтримали законопроект про Вищу раду правосуддя

Експерти Організації з безпеки і співробітництва в Європі позитивно оцінюють законопроект «Про Вищу раду правосуддя», поданий Президентом України на розгляд Верховної Ради, повідомляє пресслужба АП.

В Адміністрації Президента повідомили, що координатор проектів ОБСЄ в Україні в рамках експертної підтримки реалізації судової реформи надав схвальний висновок щодо проекту Закону України «Про Вищу раду правосуддя».

«У висновку, зокрема, зазначається, що «проект Закону України «Про Вищу раду правосуддя» в наданій редакції є позитивним, а його положення є належним чином сформульованими. Прийняття даного закону стане важливим кроком на шляху імплементації змін до Конституції України в частині правосуддя та створення справді незалежної судової системи в Україні», – цитує висновок прес-служби Президента.

Експерти ОБСЄ також наголошують, що роль Вищої ради правосуддя є ключовою для забезпечення незалежності, безсторонності, доброчесності та професіоналізму суддів. «Особливе значення мають положення проекту, спрямовані на деполітизацію роботи Вищої ради правосуддя, забезпечення більшості членів ВРП з числа суддів чи суддів у відставці, обраних самими суддями, встановлення процесуальних гарантій справедливої процедури розгляду дисциплінарних справ», – ідеться у висновку експертів ОБСЄ.

У свою чергу, заступник голови Адміністрації Президента України та координатор Ради з питань судової реформи Олексій Філатов зазначив: «Ми вдячні експертам ОБСЄ за цю високу оцінку й сподіваємося, що найближчим часом проект закону «Про Вищу раду правосуддя» знайде підтримку і в сесійній залі парламенту».

Рейтинг публікації

Written by admin

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

У Сальвадорі заарештували екс-президента

Адвокатське самоврядування