Верховна Рада на засіданні 4 вересня ухвалила у другому читанні та в цілому щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми законопроєкт № 5148. Про це повідомляє пресслужба Парламенту.
Законопроєкт врегульовує окремі питання безпечності та якості харчових продуктів та імплементує Регламент ЄС №1925/2006 щодо трансжирних кислот, крім трансжирних кислот, що містяться в жирі тваринного походження.
Ним, зокрема, пропонується:
-
встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);
-
заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;
-
заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;
-
заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);
-
зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;
-
визначити чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.
Очікується, що його реалізація сприятиме підвищенню якості харчових продуктів та зменшенню захворюваності населення.
Коментарі
Loading…