in

В Україні заборонили використання пальмової олії у продуктах харчування

Верховна Рада на засіданні 4 вересня ухвалила у другому читанні та в цілому щодо підвищення якості харчових продуктів, у тому числі тих, що споживаються дітьми законопроєкт № 5148. Про це повідомляє пресслужба Парламенту.

Законопроєкт врегульовує окремі питання безпечності та якості харчових продуктів та імплементує Регламент ЄС №1925/2006 щодо трансжирних кислот, крім трансжирних кислот, що містяться в жирі тваринного походження.

Ним, зокрема, пропонується:

  • встановити граничний вміст трансжирних кислот у харчових продуктах (не більше, ніж 2 грами на 100 грамів загальної кількості всіх жирів, що містяться в харчовому продукті);

  • заборонити використання пальмової олії у традиційних молочних продуктах;

  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії та інших гідрогенізованих рослинних жирів у дитячому харчуванні;

  • заборонити використання гідрогенізованої пальмової олії у харчових продуктах (кондитерські вироби: шоколад, морозиво тощо);

  • зобов’язати операторів ринку при постачанні харчових продуктів іншим виробникам надавати інформацію про кількість трансжирних кислот у таких продуктах;

  • визначити чітке та зрозуміле маркування харчової продукції, що містить пальмову олію.

Очікується, що його реалізація сприятиме підвищенню якості харчових продуктів та зменшенню захворюваності населення.

Джерело

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

“До 20 годин на добу без світла та опалення”: такі прогнози на осінь та зиму

Уряд працює над чотирма ключовими напрямками у відновленні енергетики