in

Скандал із образом українки у серіалі “Емілі в Парижі”

Скандал із образом українки у серіалі “Емілі Парижі”
Вихід другого сезону серіалу “Емілі в Парижі” розпочався зі скандалу. В одній із перших серій головна героїня Емілі на уроках французької знайомиться з Петрою з Києва. Петра виглядає вульгарно, вчить героїню красти речі з магазину та пише повідомлення на кирилиці, які Емілі не може розібрати. Тисячі українців обурилися такому зображенню українки у кіно та завалили Netflix скаргами. Офіційний лист із обуреннями стрімінгового сервісу надіслав і міністр культури Олександр Ткаченко. У коментарі dev.ua міністр сказав, що на його листа вже відповіли.

“Відповідь Netflix на мого листа щодо образу українки в серіалі “Емілі в Парижі” досить дипломатична. Подякували за зворотний зв’язок. Про стурбованість українських глядачів зображенням українки почуто. Домовилися, що у 2022 році будемо у тіснішому контакті, щоб запобігти подібним” – сказав Ткаченко.

Міністр вважає, що хоч таке некоректне зображення українки у серіалі є художнім чином, ми маємо абсолютне право злитися та обурюватись.

“Така активна громадська позиція точно сприятиме тому, щоб при подальшому показі персонажів української національності у майбутніх зйомках Netflix було враховано ставлення українців”, – додав він.

На його думку, ця ситуація порушує важливе питання іміджу України за кордоном.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Жертви злочинів потребують захисту.

Оновлені форми державного статистичного моніторингу з питань праці”.