in

Вища Рада Правосуддя у 2021 році ухвалила рішення про звільнення 201 судді

Такі дані наведені в інформаційно-аналітичній довідці про діяльність Вищої ради правосуддя, Дисциплінарних палат Вищої ради правосуддя та секретаріату Вищої ради правосуддя за січень – грудень 2021 року.

Протягом 2021 року Вища рада правосуддя ухвалила рішення щодо звільнення 194 суддів з посад за загальними обставинами:  190 – у зв’язку з поданням заяв про відставку, 4 – у зв’язку з поданням заяв про звільнення за власним бажанням.

За особливими обставинами звільнено 7 суддів: 6 – за вчинення істотного дисциплінарного поступку, 1 – внаслідок визнання за результатами кваліфікаційного оцінювання таким, що не відповідає займаній посаді.

Варто зазначити, що у 2020 року було звільнено 281 суддю: за загальними обставинами звільнено 252 судді (249 – у зв’язку з поданням заяв про відставку, 3 – у зв’язку з поданням заяв про звільнення за власним бажанням) та за особливими обставинами звільнено 29 суддів.

Станом на 31 грудня 2021 року фактична кількість суддів у судах України становила 5238 суддів при визначеній кількості 7304. Повноваження здійснювати правосуддя мають 4763 судді. Вакантними залишаються 2066 суддівських посад.

На кінець 2021 року у зв’язку з відсутністю суддів, які мають повноваження щодо здійснення правосуддя, не здійснювалося правосуддя у 6 судах:

Авдіївський міський суд Донецької області;

Ананьіївський районний суд Одеської області;

Лугинський районний суд Житомирської області;

Попаснянський районний суд Луганської області;

Устинівський районний суд Кіровоградської області;

Чутівський районний суд Полтавської області.

 

Сайт Вищої Ради Правосуддя

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Спори щодо конференцій адвокатів мають вирішуватися в позасудовому порядку – практика Верховного Суду

ТВОРЧІСТЬ АВТОРІВ “ЮВУ” – СВІТЛИНИ ВЕЧІРНЬОГО КИЄВА