in

Нові повістки в Україні нові нюанси

facebook

В Україні видають повістки за новим форматом. Попередній бланк повісток втратив чинність. Є різниця між новими повістками та повістками попереднього зразка під час мобілізації в Україні.

За словами фахівців, питання повісток в Україні регулює додаток до постанови Кабміну. У ньому є окремі положення щодо нових даних, необхідних для прибуття на виклик. Наразі  розширено перелік документів, необхідний для прибуття на виклик.

Повістки нового зразка: що змінилося

Так,  повістках нового формату конкретизовано, що з собою потрібно мати паспорт громадянина України. У попередньому зразку не було конкретизовано, паспорт якої країни має бути наявний. Наразі також необхідно мати із собою довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків.

У попередньому варіанті повісток громадянин має прибути до районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки. А нині розширено перелік органів, куди вона може з’явитися. Зокрема до органів СБУ, підрозділів Служби зовнішньої розвідки.

Яке покарання передбачено за неприбуття на виклик

«У новій формі повістки передбачено можливість притягнення до відповідальності за неприбуття на виклик без поважних причин. Повістки старого зразка попереджували про обов’язковість притягнення до відповідальності, передбаченої законом».

Згідно із законом за ігнорування повістки може наступати адміністративна чи кримінальна відповідальність. «Це залежить від кількості разів, які людина ухилилася від прибуття на виклик», – сказала юрист Аліна Баля.

Найсуворішим покаранням є позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Україна отримала від Польщі перші танки Leopard – Президент після зустрічі з Матеушем Моравецьким у Києві

Новини від Forbes