in , ,

У Дніпрі поліцейські відмовилися воювати у бригаді «Лють»: реакція Нацполіції

У Дніпрі днями поліцейські полку особливого призначення влаштували бунт, бо не хочуть переходити в штурмову бригаду «Лють». Воювати нібито готові, але в складі свого підрозділу.

У Нацполіції розглянули цей інцидент. Ситуацію прокоментував заступник голови Нацполіції, генерал поліції Олександр Фацевич. 

“Реагуючи на одиничний та неприпустимий факт, що мав місце у Дніпропетровській області, керівництвом Національної поліції прийняте рішення про розформування полку особливого призначення ГУНП в Дніпропетровській області, та всі спецпризначенці будуть переведені до штурмової бригади Національної поліції «Лють» в порядку ст. 65 Закону України «Про Національну поліцію України»”, – повідомив Фацевич.

У Нацполіції нагадали, що у 2023 році були прийняті зміни до Закону України «Про Національну поліцію України» (п. 4 ст. 24). У зв’язку з чим українські поліцейські особливого призначення можуть брати участь в обороні України шляхом безпосереднього ведення бойових дій.

“З початку повномасштабного вторгнення всі поліцейські отримали низку додаткових функцій. З першого дня у посиленому варіанті несення служби працюють у складі Сил безпеки і оборони України, евакуюють людей, розбирають завали, розслідують воєнні злочини, захищають безпеку громадян та правопорядок всередині країни, але саме спецпризначенці стали міцною основою у боротьбі з ворогом. Поліцейські особливого призначення з різних регіонів, як і поліцейські інших підрозділів, у складі бригади «Лють», а також зведених загонів щоденно боронять Україну та залишаються вірними Присязі на вірність українському народу”, – йдеться у коментарі генерала поліції.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

У Нікополі невідомий розстріляв автомобіль заступника мера

У Дії з’явилася мапа укриттів по кожній області України