in

З 1 січня збільшилась сума для настання кримінальної відповідальності за крадіжку

 

Відповідно до п. 5 підрозділу 1 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України (далі — ПКУ) якщо норми інших законів містять посилання на неоподатковуваний мінімум доходів громадян, то для цілей їх застосування використовується сума в розмірі 17,0 грн, крім норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень, для яких сума неоподатковуваного мінімуму встановлюється на рівні податкової соціальної пільги, визначеної пп. 169.1.1 ст. 169 розділу IV ПКУ для відповідного року.

Згідно з Податковим кодексом в частині розмежувань та відповідної кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень Неоподатковуваний мінімум доходів громадян складає 50 % прожиткового мінімуму.

Оскільки з 1 січня 2021 року прожитковий мінімум для працездатної особи в розрахунку на місяць становить 2 270 грн, віджповідно збільшились суми визначення наслідків злочину.

В 2021 році для норм адміністративного та кримінального законодавства в частині кваліфікації адміністративних або кримінальних правопорушень застосовується сума в 1 135 грн.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

З 01 січня 2021 року змінилися граничні обсяги доходів, що дають право перебувати на єдиному податку І – ІІІ груп

Пастки фінансового моніторингу