in

Більшість винуватців домашнього насильства – військові, які повернулися з фронту, – глава МВС

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко заявляє про необхідність організації належної психологічної реабілітації бійців, які повертаються з фронту. Адже 60% тих, хто вчиняє домашнє насильство, є військовослужбовцями.

“Домашнє насильство (кількість зареєстрованих фактів) тільки з початку року збільшилася на 14%, і цифра зростає”, – сказав міністр в інтерв’ю “Радіо свобода”, розміщеному на Ютюб-каналі.

Відповідаючи на уточнювальне запитання, чи є кореляція між зростанням фактів насильства і військовими, міністр сказав: “Є. Дуже великий відсоток, десь 60% – це військові”.

Клименко додав, що це стосується не тільки військовослужбовців ЗСУ, а всіх військових, хто був на фронті.

У цьому контексті очільник МВС акцентував увагу на необхідності належної організації психологічної реабілітації військових.

“Вона (психологічна реабілітація – ІФ-У), я вважаю, зараз у зародковому стані. Якщо ми не підберемо фахівців (психологів, психотерапевтів – ІФ-У), не навчимо їх, то матимемо великі проблеми після закінчення війни”, – наголосив міністр.

Він пояснив, що людина з ПТСР чи іншими ментальними змінами після війни “може бути або алкоголіком, або наркоманом, або може піти в кримінальне середовище, або все це буде поєднано між собою”.

“Частина людей після війни навчилися холоднокровно вбивати, з цього їх треба буде витягувати”, – додав глава МВС.

Джерело

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

В Одесі на блок-посту чоловік “прокотив” працівників ТЦК на капоті автомобіля

В усіх українських школах та лікарнях встановлять сонячні панелі