in

Закон «Про публічні консультації» ухвалений…

Він передбачає:

  • принципи проведення публічних консультацій (участь, відкритість та прозорість, доступність, підзвітність, ефективність та пропорційність);
  • створення єдиної онлайн-платформи для проведення публічних консультацій;
  • обов’язок проведення консультацій для Кабінету Міністрів, Міністерств, ЦОВВ, органів місцевого самоврядування;  державних колегіальних органів, Національного банку, підприємства, установи, організації під час виконання ними владних повноважень.
  • особливості проведення електронних консультацій, консультацій у формі публічного обговорення та адресних консультацій;
  • строки проведення публічних консультацій;
  • засади моніторингу та координації процесу проведення публічних консультацій.

Представники Коаліції РПР близько 10 років адвокатували обовʼязкове проведення публічних консультацій з громадськістю щодо усіх законодавчих ініціатив, зареєстрованих в Парламенті — до моменту їх голосування.

Це стала європейська практика, яка покращує інклюзивність законотворчого процесу, посилює відкритість і прозорість роботи народних депутатів. Інструмент публічних консультацій дозволяє громадянському суспільству швидше реагувати на рішення влади, а відтак і підвищує довіру суспільства до ухвалених нормативно-правових актів як органами державної влади, так і місцевого самоврядування.

Коаліція Реанімаційний Пакет Реформ підтримує зусилля Верховної Ради України з впровадження законодавства про публічні консультації та висловлює готовність співпрацювати для його покращення: зокрема, поширення обов’язку проведення публічних консультацій на народних депутатів України.

Джерело: https://www.rada.gov.ua/

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

IV ЩОРІЧНИЙ КОНКУРС ІСТОРІЙ «ГРОМАДЯНСЬКЕ СУСПІЛЬСТВО, БІЗНЕС ТА ВЛАДА – КРАЩІ ПРАКТИКИ СПІВПРАЦІ»

Війна у червні: продовження …