in ,

Радники запропонували Трампу план припинення війни в Україні, – ЗМІ розкрили деталі

Україна отримає більше американської зброї, лише якщо вступить у мирні переговори з РФ.

Такий план припинення війни запропонували Дональду Трампу у разі його перемоги на виборах у США два ключові радники Кіт Келлогг і Фред Флейц. Про це повідомляє Reuters.

Разом з тим США попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України, зазначив Келлогг, який є генерал-лейтенантом у відставці та одним з радників Трампа з питань національної безпеки.

Згідно з цим планом, під час мирних переговорів передбачається припинення вогню на основі переважаючих ліній зіткнення. Флейц заявив, що колишній президент позитивно відреагував на таку стратегію.

“Я не стверджую, що він погодився з нею або погодився з кожним словом, але ми були раді отримати зворотній зв’язок, який ми отримали”, – сказав він.

Однак прессекретар Трампа Стівен Чунг заявив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені самим колишнім президентом або уповноваженими членами його передвиборчої кампанії.

За даними журналістів, стратегія Келлогга і Флейца є найбільш детальним планом, розробленим соратниками Трампа, який заявив, що зможе швидко врегулювати війну в Україні, якщо переможе на виборах. Це ознаменувало б кардинальну зміну позиції США щодо війни.

Основні елементи плану були викладені в загальнодоступній дослідницькій роботі, опублікованій “Інститутом політики “Америка понад усе”. Келлог заявив, що в разі перемоги Трампа на виборах буде вкрай важливо швидко посадити Росію і Україну за стіл переговорів.

“Ми говоримо українцям: ви повинні сісти за стіл переговорів, і якщо ви не сядете за стіл переговорів, підтримка з боку Сполучених Штатів припиниться. А президенту Росії Володимиру Путіну: ви повинні сісти за стіл переговорів, а якщо ви не сядете за стіл, то ми дамо українцям все необхідне, щоб вбити вас на полі бою”, – розповів Келлог.

Москву також можна примусити до переговорів, відклавши на тривалий час обіцянку членства України в НАТО.

При цьому Флейц підкреслив, що Україні не потрібно формально поступатися територією Росії, згідно з їхнім планом. Проте, за його словами, Київ навряд чи зможе відновити ефективний контроль над усією своєю територією в найближчій перспективі.

“Наше занепокоєння викликає те, що ця війна перетворилася на війну на виснаження, яка вб’є ціле покоління молодих людей”, – сказав радник.

За планом Келлога і Флейца, для досягнення тривалого миру потрібні додаткові гарантії безпеки для України. Флейц додав, що “озброєння України до зубів”, ймовірно, буде ключовим елементом.

Джерело

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

У «Дії» запрошують до тестування нових цифрових версій актів цивільного стану

Чому відключення світла стали тривалішими та коли ситуація покращиться, – Міненерго