in , , ,

ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ №22/148488 https://petition.president.gov.ua/petition/148488

ПРОШУ ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ ?
№22/148488
(посилання також в першому коментарі)
до можливого підписання закону
залишилося в кращому разі 5 днів!
Мова йде про електронну петицію до Президента України (Офіс Президента України) щодо ветування Закону України №2352-ІХ від 01 липня 2022 року, авторства Народного депутата України від фракції Слуга Народу Tretyakova Galina та інших.
Вказаним законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» поміж позитивних та актуальних змін до трудового законодавства, на жаль наявні й ті, що суттєво обмежують трудові, соціальні права та гарантії військовослужбовців, призваних по мобілізації та інших працівників. Закон прийнято Парламентом, підписано Головою Верховної Ради України та передано на підпис Президенту 01 липня 2022 року, очікує на підпис Президента.
Аналіз норм ? https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/39366 свідчить про спробу впровадження ряду неоднозначних положень:
1️⃣ Позбавлення мобілізованих військовослужбовців права на отримання середнього заробітку за основним місцем роботи, що було однією з основних гарантій на випадок мобілізації і діяло протягом останніх 8 років.
Впевнений ми не маємо наміру перевіряти на правдивість вислів відомого французького полководця Наполеона | Бонапарта «Народ, який не бажає годувати свою армію, незабаром буде вимушений годувати чужу».
Як на мене, обмежувати права військових під час повномаштабноїтвійни – щонайменше неприпустимо. Ми звикли до ряду обмежень свобод і прав, але ж не військових і не під час повномаштабної війни.
Якщо на даний час застосовуватимуть такі підходи до врегулювання питань військовослужбовців, то я уявляю які підходи застосовуватимуть далі! Ми вже маємо досвід учасників ліквідації на ЧАЕС, дітей Війни, ветеранів … і постійні намагання владних посадовців обмежити їх права!
Не забуваємо про приписи Конституції України, які забороняють за загальним правилом зворотню дію. Доречі ця норма не може бути обмежена в умовах воєнного стану. Виникає питання: людина мобілізована, отримала гарантії, набула суб’єктивне право, виплачується середній заробіток, повертаємося назад і це право скасовуємо!?
2️⃣ НЕ врахування періоду служби за призовом під час мобілізації до строку, що дає право на відпустку, простіше кажучи – військовослужбовці ВЗАГАЛІ ПОЗБАВЛЯЮТЬСЯ ПРАВА НА ОТРИМАННЯ ЗА ЦЕЙ ПЕРІОД ВІДПУСТКИ після закінчення війни.
3️⃣ Суттєво обмежуються строки звернення до суду за захистом порушених прав при звільненні і затримці виплати грошового заробітку до місяця, або трьох, встановлюється взагалі обмежувальний імперативний строк в один рік, поновити якого суд не має права! В умовах війни – це зухвале позбавлення військових права на судовий захист!
Війна триває четвертий місяць, триватиме щонайменше рік за різним оцінками, але точно ніхто не знає скільки і це основний камінь спотикання. Військовослужбовцям зараз не до захисту своїх прав, вони захищають країну ціною власного життя, героїчно протистоять ворогу.
4️⃣ Ряд інших деструктивних норм!
ПРОШУ ПІДТРИМАТИ ПЕТИЦІЮ,
ПОШИРИТИ ДОПИС❗️
ВЕСЬ ПРОЦЕС ЗАЙМАЄ НЕ БІЛЬШЕ 3 хв.✌️?
Технічний процес підтримання петицї досить зручний та швидкий, який можна здійснити з допомогою мобільного телефону чи комп’ютера. Здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) як на файловому носії, так і з використанням Bank ID (особистий кабінет Приват 24, Ощад 24, монобанк), потрібно буде підтвердити вхід в особистому кабінеті при надходженні повідомлення!
Для цього Вам потрібно лише перейти за посиланням, що в першому коментарі ?, прогорнути вниз тексту петиції, натиснути під показником кількості голосів – авторизуватися (червоним кольором напис) і пройти авторизацію зручним способом. Після чого через пошук за НОМЕРОМ –
№22/148488
знайти відповідну петицію під назвою «Прохання відправити на доопрацювання закон 7251 або повністю ветувати цей закон», натиснути – ПІДТРИМУЮ!
Ми обов’язково переможемо, нам є за що і за кого боротися, віра в нашу перемогу, як і її захисників – непохитна.
ЖИТТЯ ПЕРЕМОЖЕ СМЕРТЬ, А СВІТ ТЕМРЯВУ!
Однак мають бути і ті, хто захистить захисників!
Маю безапеляційну надію, що Президент України Володимир Зеленський, як гарант державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України та прав і свобод людини і громадянина та Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України, – захистить українських захисників, як вони героїчно захищають свою країну та Президента!
Краще смерть достойна слави, аніж
зганьблене життя !
Бережімо себе та Україну, віримо в Бога та нашу Перемогу??
Слава Україні!
Героям Слава!

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Данський виробник конструкторів LEGO припинить комерційну діяльність у росії через війну в Україні.

ПРАВОВІ ПОЗИЦІЇ ВЕРХОВНОГО СУДУ, ЯКІ СКАСУВАЛИ ПОПЕРЕДНЮ СУДОВІ ПРАКТИКУ