in , ,

Столиця підвищує вартість проїзду у комунальному транспорті з 1 січня 2022 року. Разова поїздка у метро, ​​трамваї, тролейбусі тощо. коштуватиме 20 грн. Окремі категорії киян зможуть платити по 12 грн.

Столиця підвищує вартість проїзду у комунальному транспорті з 1 січня 2022 року. Разова поїздка у метро, ​​трамваї, тролейбусі тощо. коштуватиме 20 грн. Окремі категорії киян зможуть платити по 12 грн.

Київська міська держадміністрація ухвалила рішення підвищити тарифи на проїзд у комунальному громадському транспорті до 20 грн. за разову поїздку. Нові тарифи почнуть діяти з 1 січня 2022 року, повідомляє прес-центр КМДА.

“Одна поїздка у комунальному транспорті (метрополітені, трамваї, тролейбусі, автобусі) коштуватиме 20 грн у разі придбання разового квитка”, – сказано у повідомленні.

Громадський транспорт із кондиціонерами та за розкладом: Кличко представив “дорожні” плани

У той же час, власники картки киянина зможуть платити за проїзд 12 грн. Також залишається можливість придбати електронні квитки на поїздки “оптом”: при купівлі 50 поїздок вартість складе 15 грн за кожну.

Крім того, кияни матимуть змогу купувати місячні проїзні зі знижками. В цьому випадку один квиток коштуватиме від 14,20 грн. залежно від типу проїзного.

У КМДА пояснили, що таке рішення ухвалено з метою забезпечення стабільної роботи міського транспорту та безпеки перевезення пасажирів. При цьому в адміністрації зазначають, що люди можуть накупити необмежену кількість поїздок за чинною ціною (8 грн) та користуватися ними “певний час”.

Усі пільги для соціально вразливих категорій населення збережуться.

У повідомленні також зазначається, що з сьогоднішнього дня розпочинаються громадські обговорення щодо процедури підвищення тарифів. Вони проходитимуть у форматі електронних консультацій протягом 15 днів.

Київська влада анонсувала подорожчання проїзду на всі види транспорту

Нагадаємо, столична влада анонсувала подорожчання транспорту наприкінці жовтня. При цьому деякі експерти вважають, що собівартість поїздок у розмірі 20-25 грн, яку раніше озвучували транспортники, є “намальованою”.

У травні столичні транспортники влаштували масштабний протест із проханням переглянути тарифи для пасажирів. Ціна у 8 грн була встановлена ​​ще 2018 року.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

На порталі петицій до Київської Міської Ради –  petition.kyivcity.gov.ua  – створені нові петиції.

Ухвала про повернення зустрічного позову підлягає апеляційному оскарженню – ОП КЦС ВС