in

В Офісі Президента України проведене  чергове засідання групи українських і міжнародних експертів, які аналізують реальний вплив застосованих проти Росії санкцій та надають пропозиції щодо їх посилення. Відзначено, що міжнародна експертна група працює вже три тижні. Президент України Володимир Зеленський і Офіс Глави держави дуже цінують зусилля експертів, і цей напрямок є одним із ключових пріоритетів для України нині.

Андрій Єрмак також наголосив на тому, що наша спільна мета – зупинити війну, і для цього ми повинні розгромити Росію всіма можливими й неможливими санкціями. Я знаю, що в наших експертів зараз є дві сторінки пріоритетних санкцій проти РФ, які пропонуються для США, ЄС, Великої Британії та інших партнерів. За його словами, у цьому списку є повне ембарго на експорт сирої нафти та природного газу, додаткові заборони для фінансових установ як Росії, так і Білорусі, подальші торговельні бар’єри та мита, інші потужні заходи.

Також опрацьовуються підходи щодо посилення персональних обмежень та накладення вторинних санкцій. При цьому українські експерти вже запропонували свою частину плану дій.

Екс-радник Президента Сполучених Штатів з питань національної безпеки, Посол Майкл Макфол, який є координатором міжнародної групи експертів, зазначив, що найближчим часом іноземні фахівці нададуть свої коментарі та пропозиції.

Під час засідання заслухали також доповідь члена Ради національної безпеки Білого дому Пітера Харрелла, який зосередився на політичному вимірі санкцій.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

ВІДНОВЛЮЄТЬСЯ ОПЛАТА ПОСЛУГ ТА ВІДШКОДУВАННЯ ВИТРАТ АДВОКАТІВ, ЯКІ НАДАЮТЬ БЕЗОПЛАТНУ ВТОРИННУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ, В ПЕРІОД ВОЄННОГО ЧАСУ.

Війна це форс-мажор.