in ,

Соціальні гарантії та пільги добровольцям.

Соціальні гарантії та пільги добровольцям.

24.05.2022 Набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо соціального захисту членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни та членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України» від 20 травня 2022 р. № 605.

«Документ приводить низку чинних урядових нормативно-правових актів у відповідність із Законом України від 15 березня 2022 р. № 2121-IX, яким визнано право добровольців територіальної оборони на отримання статусу УБД, а також запроваджено таку категорію осіб, як сім’ї загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України», – прокоментували у Міністерстві у справах ветеранів.

Добровольці Сил територіальної оборони Збройних сил України, члени добровольчих формувань територіальних громад зможуть отримати грошові виплати, що передбачені в разі поранення та інвалідності внаслідок військової агресії рф проти України, а в разі загибелі – члени їхніх родин отримають одноразову грошову допомогу. Також члени сімей загиблих (померлих) Захисників та Захисниць України зможуть користуватися пільгами, передбаченими законодавством.

 

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Опис нотаріусом майна фізичної особи, визнаної безвісно відсутньою або зниклою безвісти.

Актуальні правові новини