in , , , ,

Адвокатське обєднання звернулось до суду з вимогами про визнання протиправною бездіяльності Президента України, яка полягає в незалученні адвокатів, адвокатських бюро, адвокатських обєднань до представництва Президента України в судах України

Адвокатське обєднання звернулось до суду з вимогами про визнання протиправною бездіяльності Президента України, яка полягає в незалученні адвокатів, адвокатських бюро, адвокатських обєднань до представництва Президента України в судах України.
На думку позивача, представництво інтересів Президента України у судах, як і представництво в судах будь-якої іншої особи, може здійснюватися виключно адвокатами, а тому працівники Головного управління представництва інтересів Президента України в судах Директорату з питань правової політики Офісу Президента України не можуть здійснювати адвокатську діяльність, оскільки перебувають на державній службі.
Такі доводи на переконання ВПВС (постанова від 29.09.2022 у справі № 990/117/22 https://reyestr.court.gov.ua/Review/106637718 ), з огляду на положення Конституції та ст. 55 КАС України, ґрунтуються виключно на оціночних судженнях позивача суб`єктивного характеру щодо порушення його інтересів.
Допущена, на думку позивача, бездіяльність відповідача не породжує для нього права на захист, тобто права на звернення із цим адміністративним позовом, адже захисту адміністративним судом підлягає фактично порушене право / законний інтерес особи в публічно-правових відносинах з відповідачем і саме при здійсненні ним чітко визначених чинним законодавством владних управлінських функцій.
ВПВС погодилась з відсутністю підстав для відкриття провадження у справі, оскільки цей позов не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства та не належить до юрисдикції жодного іншого суду.
Навряд чи можна створити закон, який був би зручний для кожного, але якщо він передбачений для більшості, то він корисний (латинський вислів)

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Виключна правова проблема, яку можна вирішити сумлінним застосування закону

Огляд окремих правових висновків Верховного Суду щодо застосування норм Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень»