in , ,

 

З 1 січня 2023 року змінилися розміри ставок судового збору. Статтею 4 Закону України «Про судовий збір» передбачено, що судовий збір стягується у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, у якому відповідна заява чи скарга подається до суду, – у процентному відношенні до ціни позову та фіксованому розмірі. У цій статті містяться розміри ставок судового збору.

Сьомий апеляційний адміністративний суд опублікував інфографіку за актуальними ставками судового збору в адміністративному суді.

За подання до адмінсуду адміниску немайнового характеру:

– фізособа або ФОП – 1 073,60 грн;

– суб’єкт владних повноважень, юрособа – 2 684 грн.

За подання апеляційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до апеляційної скарги на рішення суду, заяви про перегляд судового рішення у зв’язку з нововиявленими обставинами:

мінімум: 1 610,40 – 4 026 грн;

максимум: 40 260 грн.

За подання касаційної скарги на рішення суду, заяви про приєднання до касаційної скарги на рішення суду:

мінімум: 2 147,20 – 5 368 грн;

максимум: 53 680 грн.

За подання апеляційної та касаційної скарги на ухвалу суду, заяви про приєднання до апеляційної або касаційної скарги на ухвалу суду: 2 684 грн.

За подання заяви про забезпечення доказів чи позову, заяви про видачу виконавчого документа на підставі рішення іноземного суду, заяви про зміну або встановлення способу, порядку та строку виконання судового рішення: 805,3 грн.

При ухваленні судом постанови про накладення адміністративного стягнення: 536,80 грн.

Джерело

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Чому потрібно ретельно обирати юриста з сімейного права?

Розколотий Конституційний трибунал Польщі: судді заплуталися в датах