in , , ,

Чого чекати Україні та світу після підриву Каховської ГЕС

Чого чекати Україні та світу після підриву Каховської ГЕС

Про загрозу цієї катастрофи ще у жовтні минулого року говорив Президент України Володимир Зеленський, адже окупанти замінували Каховську ГЕС у квітні минулого року, а восени провели роботи з додаткового замінування шлюзів та опор.

В Укргідроенерго заявили – на жаль, станцію відновленню не підлягає.

«Цей терористичний акт створив смертельну небезпеку для українських громадян у населених пунктах по обидва береги Дніпра нижче Каховського водосховища. Це беззаперечний акт екоциду та очевидний воєнний злочин, вплив якого виходить далеко за межі України і зачіпає екосистему всього Чорноморського регіону», – йдеться в повідомленні Головного управління розвідки.

Глава Європейської Ради Шарль Мішель зазначив, що «знищення цивільної інфраструктури однозначно кваліфікується як воєнний злочин», й пообіцяв притягнути росію до відповідальності.

Чиновник додав, що питання підриву дамби порушать на засіданні Євроради, яке відбудеться у червні. За його словами, затопленим районам виділять більше допомоги.

Українські розвідники переконані: цей терористичний акт є ознакою паніки путінського режиму та спробою ускладнити дії ЗСУ. Він стане вагомим доказом на міжнародному трибуналі.

Одне з найбільш тривожних та хвилюючих запитань стосуються безпеки на Запорізькій АЕС – адже вода з Каховського водосховища необхідна для того, щоб станція отримувала підживлення для конденсаторів турбін і систем безпеки. В «Енергоатомі» заявили: «Зараз станційний ставок-охолоджувач наповнений: станом на 8:00 ранку рівень води становить 16,6 метра, і цього достатньо для потреб станції». В МАГАТЕ також запевнили, що на станції немає безпосереднього ризику для ядерної безпеки.

Міністерство захисту довкілля й природних ресурсів, у свою чергу, в лютому писало про те, що падіння рівня води нижче відмітки у 12 метрів на Каховському водосховищі означатиме екологічну катастрофу.

У Fight For Rifgt знають: людям з інвалідністю вижити в таких умовах дуже складно. Звертайтеся, якщо вам або близьким потрібна допомога:

  • евакуація
  • медична підтримка
  • гуманітарна допомога
  • також рятуємо тварин

Телефонуйте 0 800 30 66 33 або пишіть організації на електронну пошту help@ffr.org.ua

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Чого не вистачає в Комплексному стратегічному плані реформування органів правопорядку?

Визначений позивачем предмет заявленого позову такий як протиправність дій податкового органу щодо прийняття рішення про зупинення та відмову у реєстрації належить до юрисдикції адміністративних судів