in ,

У Міненерго розповіли, чи є загроза відключення світла після масованих ракетних обстрілів

Станом на ранок 3 січня в Україні не зафіксовано дефіциту електроенергії. Виробленої в Україні генерації достатньо для покриття потреб споживачів.

Про це повідомили у Міненерго. За даними відомства, в аварійний ремонт виведено блок ТЕЦ. Також протягом доби з короткострокових аварійних ремонтів в роботу вийшло чотири одиниці теплової генерації. У резерві два блоки ТЕС, які будуть залучені при потребі.

Внаслідок масованого ракетного обстрілу 2 січня у Міненерго знеструмлювались високовольтні лінії та підстанції у Київській області, були тимчасові порушення у роботі ГЕС. У результаті знеструмлювалися побутові споживчі у Києві та області (250 тисяч). Станом на цей час — усіх заживлено.

На Миколаївщині через вибух біля підстанції відключилася лінія ПЛ 150 кВ, знеструмлювались побутові споживачі, яких було оперативно заживлено. При цьому знизили генерацію шести ВЕС — увечері 2 січня роботу станцій було відновлено.

При цьому під час артилерійського обстрілу ПЛ 110 кВ на Донеччині відключився блок ТЕС, знеструмились побутові споживачі. Протягом години усі абоненти були заживлені за резервом.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Як діяти, якщо запізнилися на поїзд через повітряну тривогу

У МОЗ розповіли, де знайти адреси та контакти МСЕК