З дитинства всі знають, що не можна їсти оселедця з молоком чи мед із динею. Багато де можна прочитати, що це загрожує найсильнішими отруєннями. Виявляється, несумісних продуктів, які не варто вживати разом, дуже багато. Деякі з них досить популярні.
Житній хліб з кавою
Це поєднання продуктів відноситься до розряду безглуздих. Сам по собі бутерброд на житньому хлібові або хлібці – чудовий сніданок, багатий на вітаміни і мінерали. А чашка кави – антиоксидант. Проблема в тому, що кофеїн перешкоджає всмоктуванню багатьох корисних речовин. Краще ці продукти вживати окремо один від одного.
Помідори з крохмалистою їжею
Ми їмо помідори практично з усім. Однак їх не варто вживати разом із будь-якою крохмалистою їжею. Справа в тому, що комбінація лимонної, яблучної та щавлевої кислот, що міститься в них, протипоказана лужному засвоєнню крохмалів у роті та шлунку.
Крохмаль міститься у крупах та картоплі, так що з ними варто їсти щось інше. А помідори найкраще з’їдати з листяними овочами та жирами.
Ківі з йогуртом чи кефіром
Ківі дуже часто додають у молочні коктейлі та смузі. Медики вважають, що люди роблять це марно. Ензим, який міститься в ківі, сприяє прискореному розкладанню молочного білка, через що смак молока та молочних продуктів стає гірким. Звісно, якщо ви використовуєте натуральний молочний продукт.
Оливкова олія для смаження
Ще одна безглузда витрата грошей – смаження на оливковій олії. Так само як і будь-яке інше її нагрівання. Оливкова олія при нагріванні втрачає всі свої найкращі властивості. Її потрібно використовувати лише у холодному вигляді: у салатах, а також холодних соусах.
Варення з білковою їжею
Йдеться про варення, сиропи, цукор та інші солодощі. Справа в тому, що разом із білками та крохмалистою їжею солодке викликає бродіння, сприяє розкладанню інших продуктів. Найкраще розділити вживання хліба та варення. Виняток становить лише мед.
Зелений чай із молоком
Молоко або вершки, додані в зелений чай, знизять засвоєння антиоксидантів та інших корисних речовин, що містяться в ньому.
Зелений салат, шпинат та сіль
Здавалося б, досить звично посипати шпинат і листя салату сіллю, проте, виявляється, сіль витягує рідину з листя салату та шпинату, а разом із нею виходять і всі корисні речовини. Власне, це означає лише те, що зелень стає малокорисною.
Газировка з молоком
Це поєднання продуктів дає дивовижну реакцію. У шлунку виходить щось подібне до вибуху на невеликому хімічному заводі. Наслідки такого змішування продуктів проходитимуть багато годин. Як результат – відрижка, тяжкість у животі та неприємні відчуття.
Фрукти на десерт
Всі ми звикли завершувати грандіозні банкети десертом у вигляді фруктів. Але робити цього не можна в жодному разі. Перші гарячі страви перетравлюються набагато довше за фрукти, і поки до них дійде черга, пройде не менше півгодини. За цей час фрукти почнуть гнити просто у животі. Відкладіть ці ласощі на більш пізній час.
Диня з молоком
Проносний ефект вам буде забезпечений, якщо ви ризикнете запити щойно з’їдену диню молоком, кефіром або будь-яким іншим молочним продуктом.
Кавун із солоними продуктами
Набряки вам будуть забезпечені при поєднанні кавуна з будь-якими солоними продуктами. Це поєднання затримує в організмі рідину, котрої в кавуні чимало.
Оселедець з молоком
Це поєднання, мабуть, відоме всім як приклад того, що не можна їсти разом. Оселедець, що потрапив у шлунок разом з молоком, окислить його, і воно відразу згорнеться. Робіть перерви між вживанням цих продуктів
Алкоголь із колою
Це поєднання, треба сказати, дуже популярне серед тих, хто любить іноді випити у барі. Колою розбавляють будь-який міцний алкоголь або просто запивають нею надто міцні напої. Однак ця суміш – щось подібне до реактивного напою, якому зовсім не зрадіє організм.
Пиво з арахісом
Ще одне поєднання, популярне серед любителів вечірок. Однак воно дуже небезпечне. Арахіс відноситься не до сімейства горіхових, як це заведено думати, а до бобових. А в поєднанні з алкоголем бобові втрачають всі свої корисні властивості і стають важким продуктом для організму.
Коментарі
Loading…