in , , , ,
Доброго вечора, ми з України!
Війна 2022. День 285й. Головне.
Сьогодні день тих завдяки кому тримається Україна! Вітаю волонтерів! Вони точно незламний мотор країни!
І знову масований ракетний обстріл. Я пишу це коли повітряна тривога ще триває і по Україні вже випущено 2 хвилі російських ракет.
Пишу через те, що для всіх очевидним стає безсенсовність цих атак. Вони повинні були змусити українців повстати проти влади і змусити її до переговорів.
Але уявіть таке:
В мене зараз живуть два старших онуки, через більш адаптованість мого будинку до відключень світла та інтернету ніж їх квартира в Києві. Вони тут мають можливість повноцінно дистанційно вчитися.
В 14.30 ми з онукою Марією обідаємо, розмовляємо. Поруч в кімнаті за столом сидить онук Єгор, який спілкується Скайпом зі своєю учителькою з англійської. Всі разом ми чуємо гуркіт ракети ППО і через 10 секунд потужний вибух у повітрі десь неподалеку. Ні Марія ні Єгор не перестали ні їсти, ні вчити англійську. Вони не злякалися. зовсім.
Якщо діти до такого ступеню адаптовані до цих атак, і не відчувають страху а лише розчарування та лють, то невже хтось в Росії думає що це зламає дорослих?
Тим більше що ППО працює з кожним днем все ефективніше.
Сьогодні зранку щось прилетіло на аеродроми в Дягілево під Рязанью і Енгельса під Саратовим. Ті самі звідки вилітають льотчики -терористи для пуску ракет по Україні. Там і там були вибухи, пошкоджена військова техніка, тому числі дві Тушки, бензовоз та поранені військові. Але це ж військові об’єкти які є законною ціллю а не цивільна інфраструктура. В цьому кардинальна різниця між веденням війною нами і росіянами. Вони терористи.
Але головним на цьому тижні всеж таки була державна політика в сфері забезпечення свободи совісті та віросповідання. Не можна не вітати те, що почалася справжня робота по ліквідації найбільшого агенту впливу Росії в Україні – УПЦ МП. Сподіваюся вона буде доведена до кінця. І ця організація буде заборонена.
Впевнений, що в ОП уважно відстежують суспільні настрої з цього приводу, а вони явно за ліквідацію колаборантської церкви.
Ну як то кажуть – Бог у поміч!
І. В світі.
Впливове Британське видання Financial Times визнала Президента Зеленського людиною року.
« Зеленський також став уособленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії.
Саме з цих причин Financial Times обрала Зеленського людиною року”. Ну що ж це справедливо для Українського народу.
ЄС та країни «великої сімки» ввели максимальний розмір на купівлю бареля російської нафти у розмірі 60 дол. Це не руйную російську тогівлю нафтою сьогодні тому, досьогодні ціна на біржах нижче за цей показник. Але ця ціна може корегуватися і переглядатися. Тому цей крок є великим здобутком і тільки початком.
Кардинально змінилася оцінка російської агресії в Німеччині. Президент Штайнмайєр в інтервью ДВ заявив що зараз «перемиря не можливо тому що воно закріплює несправедливість», канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що вирішальна роль його країни в цей момент історії полягає в тому, щоб стати одним з головних постачальників безпеки в Європі.
Президент Франції Еммануель Макрон хоч і говорить про якійсь «гарантії безпеки для Росії», вважає, що російського лідера Владіміра Путіна необхідно переслідувати за воєнні злочини, скоєні в Україні.
Про це він заявив в інтерв’ю CBS News.
Макрон заявив, що ракетні російські удари по цивільній інфраструктурі є воєнним злочином. “Це – воєнний злочин”, – сказав він.
Ну а адміністрація президента США працює з Конгресом над формою законопроєкту, який дозволить визнати Росію державою-терористом.
Про це заявив держсекретар Ентоні Блінкен в інтерв’ю телеканалу CNN.
Ну а в і разом продовжують фінансово підтримувати Україну. ( на фото)
ІІ. В Україні.
Те, що роблять наші енергетики в тилу а солдати на фронті – це подвиг. Те що роблять НАБУ і САП по відношенню до корупціонерів, а сьогодні бувсзатриманий Одеській бізнесмен Борис Кауфман, до якого є велика кількість питань щодо одеської влади а в мерії Одеси проводяться обшуки – це великий здобуток.
Але те що іноді витворяють політики – це явна зрада. На цьому тижні була спроба прийняти законопроект 5655 авторства голови партії СН Олени Шуляк, який голосно назвали «Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування сфери містобудівної діяльності».
Насправді там ніякої реформи немає а є відкрита лобістська діяльність постворенню правового режима вседозволеності і безконтрольності забудовників. Про це написала і спілка архітекторів України, і громадські експерти що працюють цій сфері, і НАЗК визнав наявність корупційних ризиків в цьому проекті.
Його не вдалося прийняти на минулому тижні, алея впевнений, що «будівельне лобі» у ВР нацьому не зупиниться.
ІІІ. На Росії.
Диктатура набуває додаткових властивостей .
Президент Росії Володимир Путін значно розширив список місць, де не можна протестувати, включивши до нього університети, лікарні, вокзали, органи публічної влади, порти, церкви та інше.
Тепер росіянам не можна буде проводити мітинги в будівлях органів публічної влади та на прилеглих до них територіях, аеропортів, залізничних і автомобільних вокзалів, портів, у будівлях і на території вишів, шкіл і лікарень, земельних ділянках, де розташовані церкви та інші споруди. Заборона також поширюється на території, прилеглі до об’єктів життєзабезпечення, зокрема ті, що забезпечують функціонування електричних, теплових, водопровідних і газових мереж.
У листопаді бюджет Росії недоотримав 90,2 млрд рублів (майже 1,5 млрд дол) нафтогазових доходів щодо очікувань Мінфіну.
Про це пише Forbes Russia з посиланням на заяву Мінфіну РФ.
Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров знову заговорив про ризик конфлікту між ядерними державами, заявивши, що західні держави буцімто “взяли лінію на воєнну конфронтацію” з РФ.
Заява Лаврова пролунала у відеозверненні до учасників Московської конференції з нерозповсюдження ядерної зброї.
ІV. На фронті
Лінія фронту майже не рухається. Росіяни продовжують атакувати в районі Бахмута та Авдіївки наші продавлюють їх в районі Сватова та Креміної.
Експерти Інституту вивчення війни (ISW) припускають, що здатність України зберегти перевагу і продовжити оперативні успіхи залежить від того, чи продовжать Сили оборони послідовні операції взимку.
Це буде залежати від поставок зброї і боєприпасів від союзників. Якщо цього буде достатньо для проведення двох одночасних наступал них операцій на сході та півдні – вони точно будуть.
Бережіть себе! Вірте в ЗСУ і все буде Україна !

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Що відбувається у Конституційному суді?

Нова перемога для України