in ,

Правила змінилися: хто із держслужбовців підлягає мобілізації

Державні службовці, які є військовозобов’язаними і не мають бронювання, підлягають мобілізації на загальних підставах.

Є чіткий перелік категорій, хто звільнятиметься від мобілізації – пояснив в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

«Йдеться про те, що ці люди також на військовому обліку і також можуть бути залученими до Сил оборони. До речі, тими ж саме запитами на чесність і на справедливість можна пояснити те, що з ухваленням нового закону військові пенсіонери силових структур – Міністерства оборони, Нацполіції тощо – також стають на військовий облік», – повідомив посадовець. Він також нагадав, що протягом 60 днів з 18 травня всі чоловіки з 18 до 60 років мають оновити свої дані в ТЦК та СП.

Щодо питання хто з держслужбовців підпадає під бронювання, Дмитро Лазуткін пояснив: «Є чіткі правила, вони дещо змінились, зараз будуть заброньовані держслужбовців так званої категорії «А». Щоб було зрозуміло широкому загалу – це керівники селищних рад, міських рад, тобто ті люди, які очолюють структури і які, відповідно, є головами тих чи інших державних органів, органів місцевого самоврядування.

Категорія «Б» і категорія «В» вже буде бронюватись лише на 50%. Тобто люди, які очолюють певні департаменти, певні підрозділи вже можуть бути мобілізованими».

Джерело

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Пропонували фейкову роботу за кордоном: шахраї умудрилися ошукати майже 300 людей на мільйони гривень

Гранати пересилали поштою: в Україні «чорні зброярі» продавали злочинцям трофейну зброю