in ,

Оператору “Північного потоку – 2” Nord Stream 2 AG, який є “дочкою” російського “Газпрому”, можливо, доведеться продати об’єкт, щоб привести його у відповідність з нормами газової директиви ЄС.

Оператору “Північного потоку – 2” Nord Stream 2 AG, який є “дочкою” російського “Газпрому”, можливо, доведеться продати об’єкт, щоб привести його у відповідність з нормами газової директиви ЄС. Про це пише німецька газета Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Серед головних положень директиви – поділ компаній, що постачають газ, і компаній, що його транспортують.

За даними видання, в Єврокомісії кажуть, що “від продажу газопроводу нікуди не дітися”.

У червні “Північний потік – 2” попередньо подав до Федерального мережеве агентство запит на сертифікацію в якості незалежного транспортного оператора. Передбачається виконати припис з розділення, оперативно відокремивши роботу газопроводу від материнського концерну в тій частині, що стосується ведення бухгалтерії та бізнесового обліку.

“У мережевого агентства є чотири місяці на те, щоб це перевірити, як тільки будуть подані всі необхідні документи – поки цього не сталося. В цілому Боннський відомство, очевидно, готове допустити таку конструкцію”, – пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Однак в Єврокомісії вважають, що це не виконає вимог припису ЄС.

Глава Оператора ГТС назвав жартом пропозицію керувати “Північним потоком – 2”

Нагадаємо, 25 серпня Вищий земельний суд Дюссельдорфа зобов’язав Nord Stream 2 AG дотримуватися європейського законодавства. Це означає, що оператор “Північного потоку – 2” повинен бути незалежним від “Газпрому”. До того ж повинен бути “доступ альтернативних постачальників до 50% пропускної потужності газопроводу”.

У той же час компанія може оскаржити таке рішення у Верховному суді ФРН.

За публікацією у ЗМІ.

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

В Офісі генерального прокурора сподіваються, що Міжнародний кримінальний суд (МУС) почне розслідування фактів військової агресії РФ проти України, в тому числі, трагедії під Іловайськом.

Подружжя при поділі майна «вжило право на зло» й використовувало цей механізм для уникнення виконання рішення про стягнення боргу – КЦС ВС