in , ,

Анонс засідань Верховного Суду у справах, які можуть бути цікавими для правників, ЗМІ та громадськості

На 11:00 26 жовтня 2021 року Касаційний адміністративний суд у складі Верховного Суду призначив розгляд справи № 806/1685/17, у якій Товариство просить скасувати наказ Міністерства екології та природних ресурсів України про анулювання ліцензії на право провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами.

Цього ж дня на 14:00 КАС ВС запланував розглядати справу № 160/5982/19,  предметом розгляду в якій є визнання протиправними та скасування рішень Миколаївської сільради Петропавлівського району Дніпропетровської області про відмову в затвердженні проєкту землеустрою та зобов’язання прийняти рішення про затвердження проєктів землеустрою кожного з позивачів щодо відведення земельних ділянок. Позивачі зазначили, що після виготовлення всієї технічної документації та погоджень на земельну ділянку було виготовлено проєкти землеустрою щодо відведення земельних ділянок, задля затвердження яких позивачі звернулися до сільради. Проте орган місцевого самоврядування відмовив у затвердженні цих проєктів у зв’язку з відсутністю погодження з об’єднаною територіальною громадою.

Також 26 жовтня КАС ВС у складі судової палати з розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів розглядатиме в порядку письмового провадження справу № 160/11673/20, у якій спірним є питання дотримання позивачем строку звернення до суду з позовом про визнання протиправним і скасування податкових повідомлень-рішень у разі, коли платником податків не проводилася процедура адміністративного оскарження таких рішень як досудового порядку вирішення спору.

На 16:30 27 жовтня КАС ВС призначив розгляд справи № 640/19562/19, у якій міська рада просила визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України щодо невиконання ч. 1 ст. 4 Закону України «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років», що полягає в незатвердженні Єдиного національного реєстру пам’яток Другої світової війни 1939–1945 років, а також зобов’язати затвердити відповідний реєстр пам’яток.

[Показана часть сообщения]  Показать полностью

Рейтинг публікації

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Вертинський про Київ. Невідомі фото та вірш.

Україна повинна сплатити по 4,5 тисячі євро за порушення прав виборців