in ,

Петра Порошенка не випустили за кордон: у Держприкордонслужбі пояснили причину

П’ятий президент України Петро Порошенко повідомив, що прикордонники не випустили його у відрядження за кордон, до Польщі та США та назвав це «антиукраїнською диверсією».

«Знову театр абсурду на кордоні. Маю підписане відрядження головою Верховної Ради, але прикордонники мене не пропустили. Я далекий від думки, що прикордонники діяли за власної ініціативи. Кожен може сам здогадатися, хто ж скасував документ, підписаний спікером парламенту», – повідомляє Порошенко.

Порошенко стверджує, що у Польщі та США у нього заплановані десятки зустрічей.

«З поляками я мав говорити про зняття блокади наших перевізників на кордоні. З американцями — про забезпечення фінансування воєнної допомоги, яка майже вичерпалася цього року, під загрозою в майбутньому. А без неї нам росію не перемогти… Ситуація надзвичайно складна. Тому акцент в програмі — на проблемних республіканцях. Зірвано мою зустріч з новим спікером палати представників Джонсоном», – підкреслив Порошенко.

Порошенко переконаний, що рішення не випускати його за кордон, це «не дрібне шкідництво, а антиукраїнська диверсія».

Народного депутата із фракції «Європейська солідарність», експрезидента України Петра Порошенка прикордонники не випустили за кордон через те, що його відрядження було скасовано.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«Відносно народного депутата, у прикордонників наявне підтвердження, що його відрядження за кордон скасоване. Саме тому його було не пропущено через державний кордон України», – сказав речник.

Хто скасував відрядження – речник не уточнив. Демченко підкреслив, що прикордонники забезпечують оформлення і пропуск осіб через кордон виключно відповідно до законодавства, зокрема Правил перетину кордону громадянами України.

Рейтинг публікації

Written by Інна

Коментарі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Loading…

0

Ексзаступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони України підозрюють у державній зраді

Україна та Польща домовилися про часткове розблокування кордону: деталі